معرفی چای سیلان
سریلانکا یکی از معروف ترین کشورهای تولید چای است و چای سیلان (نام قدیم سرزمین سریلانکا) یکی از بهترین انواع چای جهان است که بزرگ ترین صادر کننده آن نیز شرکت Akbar brothers است .
سریلانکا (که در گذشته سیلان نامیده می شد) در دهه 1800 توسط جیمز تیلور با چای آشنا شد، او مزرعه چای را در کندی راه اندازی کرد و شروع به تولید چای کرد. او اولین فروش خود را در کندی انجام داد و بدین ترتیب رشد صنعت چای را در سریلانکا آغاز کرد .
بهترین چای سیلان از اواخر خرداد تا آخر مرداد در استان های شرقی و از اواسط بهمن تا اواخر ماه اسفند در استان های غربی چیده می شود.
چیدن ماهرانه برگ چای برای کیفیت نهایی چای ضروری است، دو برگ و یک غنچه، جایی که طعم و عطر چای وجود دارد و این کار معمولاً توسط خانم ها انجام می شود. سریلانکا یکی از معدود کشورهایی است که هر برگ چای را با دست میچینند. اگر از ماشین آلات استفاده شود، برخی از برگهای درشت آن مانند شاخهای با برگهای مناسب مخلوط میشود که میتواند طعم چای را از بین ببرد. زنان ماهر روزانه حدود 15 تا 20 کیلو برگ چای را می چینند و به کارخانه های چای نزدیک میفرستند.
شهرت چای سیلان
چای سیاه سیلان معروف ترین نوع چای در سراسر جهان است. گیاه چای سیاه با رشد بالایی که دارد دارای طعم عسلی و سبک است و از بهترین چای هایی است که طعم، عطر و قوت مشخصی دارد. چایی کم رشد دارای طعم و رنگ قهوه ای و قوی تر است. و چای های متوسط قوی و غنی هستند.
چای سیلان در سراسر جهان مشهور است و به عنوان پایه بسیاری از ترکیبات مانند چای ارل گری و بسیاری دیگر از چای های با طعم میوه استفاده می شود.
چای سیاه تنها چای تولید شده در سریلانکا نیست، چای سبز سیلان عمدتاً در منطقه Idalgashinna در استان Uva کشت می شود. نوع چای سبز سیلان به طور کلی طعمی تند، مالت و آجیلی دارد. چای سبز در سریلانکا ویژگی های خاص خود را دارد، هم در برگ خشک و هم در برگ دم کرده تیره تر است و طعمی غنی و متفاوت از سایر چای های سبز دارد. بیشتر چای سبز تولید شده در سریلانکا طعم اکتسابی دارد و به بازارهای شمال آفریقا و خاورمیانه صادر می شود.
به غیر از چای سیاه و سبز، سریلانکا در کشت چای سفید که به “نوک نقره ای” نیز معروف است، تخصص دارد. این یکی از گران ترین چای های سریلانکا است . چای سفید برای اولین بار در Nuwera-Eliya کشت شد.
چای سیلان برند بزرگی در بازارهای بین المللی است و با وجود رقابت روزافزون با هند و چین، سریلانکا همچنان یکی از صادرکنندگان برتر چای در جهان است. مهمترین بازارهای بین المللی صادرات چای سریلانکا خاورمیانه، روسیه، عراق، ایران، مصر، بریتانیا و ژاپن هستند.
درجات کیفیت چای سیلان
در طول فرآیند تولید، چای سیلان در اندازه های مختلف برگ تولید می شود که سپس با الک کردن به انواع مختلف دسته بندی می شود. سپس این برگ ها بر اساس اندازه آنها درجه بندی میشوند. فرآیند درجه بندی، کیفیت چای یا طعم و عطر را فقط نشان نمی دهد بلکه اندازه و ظاهر برگ تولید شده را نشان می دهد. این گریدها از چای های پربرگ بزرگ مانند Orange Pekoe تا گریدهای نیمه برگی مانند Flowery Pekoe و گریدهای استاندارد مانند BOP، BOP Fanning و Dust را شامل می شوند.